­ KULAK BÖREĞİ | Kültür Portalı

Kulak Böreği - Isparta

Kulak Böreği Malzemeleri Nelerdir                              

10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 45 dakika – Pişirme Süresi: 20 dakika

  • 1 kg un
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar su
  • Tuz

Kıymalı İç Harcı İçin:

  • 500 g kıyma
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz ve baharatlar

Peynirli İç Harcı İçin:

  • 500 g peynir

Kızartmak İçin:

  • Sıvı yağ

Kulak Böreği Nasıl Yapılır

Un, yumurta, su ve tuz karıştırılarak hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur bezelere ayrılarak yufka gibi açılır ve belli aralıklarla hazırlanan peynirli ya da kıymalı iç döşenir. Üzerine tekrar açılan hamur kapatılır ve küçük yarım daireler şeklinde kesilerek yağda kızartılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3447    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 18 Temmuz 2023 Salı