Kulak Böreği - Isparta
Kulak Böreği Malzemeleri Nelerdir
10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 45 dakika – Pişirme Süresi: 20 dakika
- 1 kg un
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar su
- Tuz
Kıymalı İç Harcı İçin:
- 500 g kıyma
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz ve baharatlar
Peynirli İç Harcı İçin:
Kızartmak İçin:
Kulak Böreği Nasıl Yapılır
Un, yumurta, su ve tuz karıştırılarak hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur bezelere ayrılarak yufka gibi açılır ve belli aralıklarla hazırlanan peynirli ya da kıymalı iç döşenir. Üzerine tekrar açılan hamur kapatılır ve küçük yarım daireler şeklinde kesilerek yağda kızartılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kulak Böreği
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3447
Eklenme Tarihi :
27 Mart 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
18 Temmuz 2023 Salı