­ MANTAR KAVURMASI | Kültür Portalı

Mantar Kavurması - Giresun

Mantar Kavurması Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg.mantar
  • 2-3 adet orta boy soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates 
  • 2 kaşık tereyağı

Mantar Kavurması Nasıl Yapılır

Mantarlar temizlenir, bol suda iyice yıkanır küçük doğranır. Soğanlar küçük doğranarak yağda kavrulur. biberler ve domates de küçük küçük doğranarak soğana ilave edilir. Bir süre kavurulduktan sonra temizlenen mantarlarda ilave edilerek yaklaşık 10-15 dk. daha kavrulur. Sıcak olarak servis yapılır.  Arzuya göre su ilave edilir. Su konulmadan da pişirilebilir. 

Not: Aynı şekilde mantar tuzlusu kavurması da yapılır. Bu durumda mantarlar akşamdan suya konarak tuzunun çıkması sağlanır.

Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 53319    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Şubat 2023 Perşembe