Mrercimekli Sulu Aş - Isparta
Mercimekli Sulu Aş Malzemeleri Nelerdir
6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20-25 dakika
- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı ev bulguru
- 2 çorba kaşığı salça
- 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
- Su
- Tuz
Mercimekli Sulu Aş Nasıl Yapılır
Mercimek ayıklanarak yıkanır. Tencerenin içine mercimek ve yeterli miktarda su konularak kaynatılır. Küçük bir tavada yağ ve salça kavrularak haşlanmış mercimeğin içine bulgurla beraber katılır. 20 dakika pişirildikten sonra dinlenmeye bırakılır. Kâselere konularak sıcak servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Mercimekli Sulu Aş
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3948
Eklenme Tarihi :
19 Mart 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
10 Ağustos 2023 Perşembe