Mrercimekli Sulu Aş - Isparta
                
                
                    Mercimekli Sulu Aş Malzemeleri Nelerdir                                                                     
6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20-25 dakika      
	- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
 
	- 1 çay bardağı ev bulguru
 
	- 2 çorba kaşığı salça
 
	- 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
	- Su
 
	- Tuz
 
Mercimekli Sulu Aş Nasıl Yapılır
Mercimek ayıklanarak yıkanır. Tencerenin içine mercimek ve yeterli miktarda su konularak kaynatılır. Küçük bir tavada yağ ve salça kavrularak haşlanmış mercimeğin içine bulgurla beraber katılır. 20 dakika pişirildikten sonra dinlenmeye bırakılır. Kâselere konularak sıcak servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Mercimekli Sulu Aş
                                            Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        4959   
                            Eklenme Tarihi :
                                19 Mart 2018 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                10 Ağustos 2023 Perşembe