Mumbar Dolması - Tokat
Mumbar Dolması İçin Gerekli Malzemeler:
- ½ kg kıyma
- ½ akciğer
- 1 koyun mumbarı
- 4 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı reyhan
- karabiber
- kırmız biber
- tuz
Mumbar Dolması Yapılışı:
Bulgurlar yıkandıktan sonra sıcak suyla ıslatılır. Ciğer ve soğan ince kıyılır. İçerisine bulgur, salça, reyhan, baharatlar ve tuz eklenerek dolma içi hazırlanır. Bir su bardağı su ile için kıvamı yumuşatılır ve mumbara gevşekçe doldurulur. Mumbarın içinin dökülmemesi için iki ucu da iple bağlanır ve kaynayan suda yumuşayıncaya kadar pişirilir. Mumbar pişince suyun içerisinden alınır ve küçük küçük dilimlenir arzu edilirse sarımsak da dökülerek sıcak olarak servis edilir.
Not: Mumbarın başlarını bağlamaya gerek yoktur. Çünkü sıcak suya atılınca hemen toplanır. Arzu edilirse haşlanan mumbar tereyağında kızartılarak servis edilebilir.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Tokat Geleneksel Mutfak
Mumbar Dolması
Görsel Sahibi: Ömer Işıdan
Mumbar Dolması
Görsel Sahibi: Ömer Işıdan
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
23545
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
12 Mart 2020 Perşembe