İnce Ekmek Muskası - Çankırı
İnce Ekmek Muskası Malzemeleri Nelerdir
- Yufka ekmek,
- Küpecik peyniri veya kavrulmuş kıyma (her ikisi karışık olarak da kullanılabilir)
İnce Ekmek Muskası Nasıl Yapılır
Yufka ekmek ortadan ikiye katlanır. Yarım daire seklindeki yarım yufka yuvarlak kısmından katlama çizgisine doğru boydan boya ikiye katlanır, istenirse üstü tereyağı ile yağlanır. Üzerine küpecik peyniri veya tulum peyniri serpilir (kavrulmuş kıyma ile de yapılabilir). En uç kenardan içe doğru muska seklinde katlanır. Açıkta kalan küçük uç muskanın katının birinin içine sıkıştırılır. Tavada veya sacda hafif ateşte her iki tarafı kızarana kadar pişirilir. İçecekle birlikte sıcak servis yapılır.
Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü
İnce Ekmek Muskası
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (2013)
M. Kemal KARATATAR
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13966
Eklenme Tarihi :
27 Aralık 2012 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Temmuz 2022 Perşembe