İnegöl Köftesi - Bursa
İnegöl İlçesinde yapılan marka olmuş lezzetlerdendir. İnegöl Köftesinin asıl kaynağı Bulgaristan’ın Filibe İli'nin Pazarcık İlçesi'dir.
İnegöl Köftesi Malzemeleri Nelerdir
- 750 g dana kaburgası
- 250 g kuzu eti,
- Orta boy 2 baş soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- Karbonat
İnegöl Köftesi Nasıl Yapılır
Etlerin sinirleri iyice alınır. Geniş aynalı kıyma makinesinde çekilir. Tuz ve karbonat katılarak iyice yoğrulur et bir kabın içine konarak bir gün dinlenmeye bırakılır. İkinci gün et ikinci kez makineden geçirilir. Çekimden sonra soğanlar ince ince kıyılarak etin içine karıştırılır. Soğanla birlikte yeniden harmanlanan köfte harcı elde yuvarlanıp yassılaştırılırak köfte haline getirilip ızgarada pişirilir. İnegöl Köftesinin içine yumurta ekmek gibi malzemeler katılmaz.
Bursa Geleneksel Mutfak
İnegöl Köftesi
Görsel Sahibi: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İnegöl Köfte
Görsel Sahibi: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
55322
Eklenme Tarihi :
31 Aralık 2012 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
07 Haziran 2022 Salı