Pepeçura - Rize
Pepeçura İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- siyah kokulu üzüm
- mısır unu
- 1 tutam tuz
- buğday unu
Pepeçura Nasıl Hazırlanır?
Üzümler ezilir, şırası alınır. Gerekirse üzümlerin posası az bir suda pişirilerek posada kalan öz de alınmış olur. Bir kazana koyduğunuz ve kaynar hale getirdiğiniz üzüm suyuna un, yavaş, yavaş yedirilir, gerekirse şeker ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.Kaselere boşaltılarak soğuk servis yapılır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9517
Eklenme Tarihi :
07 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
04 Eylül 2019 Çarşamba