­ AMASYA PALUZESİ | Kültür Portalı

Amasya Paluzesi - Amasya

Amasya Paluzesi Malzemeleri Nelerdir

  •  1 bardak nişasta
  • 5 bardak su
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1/2 bardak ceviz içi

Amasya Paluzesi Nasıl Yapılır

4 bardak su kaynatılır. 1 bardak su ile nişasta karıştırılır ve kaynar suya ilave edilir, karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra bir tepsiye dökülerek üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Ceviz serpilerek servise sunulur. Sıcak ve soğuk olarak yenir.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5029    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı