Peynirli Pide Tatlısı - Isparta
Peynirli Pide Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 20 dakika – Pişirme Süresi: 20 dakika
- Taze tuzsuz yağlı keçi peyniri
Pide Hamuru İçin:
- 1 kg un
- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı Ttuz
- 3 su bardağı su
Peynirli Pide Tatlısı Nasıl Yapılır
Un yoğurma kabına alınarak ortası havuz şeklinde açılır. Tüm malzemeler eklenerek iyice yoğrulur ve dinlendirilir. Taze tuzsuz, yağlı keçi peynirinden harç hazırlanır. Pide şeklinde açılan hamur üzerine harç konularak fırına sürülür. Fırından çıktıktan sonra parçalara bölünür. Genişçe bir tencereye konularak üzerine bolca şeker dökülür.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Peynirli Pide Tatlısı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2928
Eklenme Tarihi :
27 Mart 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
10 Ağustos 2023 Perşembe