Kabak Böreği - Bartın
Kabak Böreğine, "Kabak Tatlısı" da denilmektedir.
KabakTatlısı Böreği Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg yufka
- 1 kg bal kabağı
- 1 kase şeker
- 1 su bardağı
- Sıvıyağ
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
KabakTatlısı Böreği Nasıl Yapılır
Kabaklar rendelenir. Yağlanan yufkaların içine kabak döşenir ve şeker serpilir. kabak koyulan yufkalar rulo halinde sarılır. Bu şekilde hazırlanan yufkalar yağlanan tepsiye döşenir. Üzerine sıvı yağ sürülür. Fırında pişirilir. Hazırlanan şerbet ılındıktan sonra fırından çıkarılıp soğuyan tatlının üzerine dökülür.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Kabak Böreği
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
30627
Eklenme Tarihi :
02 Temmuz 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
21 Mart 2022 Pazartesi