­ PIRASALI BÖREK | Kültür Portalı

Pırasalı Börek - Sakarya

Pırasalı Börek İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 200 gr margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 kg pırasa

Pırasalı Börek Nasıl Hazırlanır?

Tüm malzemeler karıştırılarak hamur hazırlanır, 1 saat dinlendirilir, yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Yarım kg pırasa ince doğranır 100 gr margarin ile sote yapılır. Ateşten alınca içine 3 yumurta, 3 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber konulur. Hazırlanan iç hamurun üzerine yayılır. Kaşar peyniri rendelenir, serpilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008

Görüntülenme Sayısı : 7070    Eklenme Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Eylül 2019 Cuma