­ SIKMA | Kültür Portalı

Sıkma - Diyarbakır

Sıkma Malzemeleri Nelerdir

  • 500 gr yağsız kıyma (koyun veya süt dana)
  • 1 su bardağı un
  • Koruk suyu (nar suyu veya limon olabilir)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Tuz
  • Pul biber

Sıkma Nasıl Yapılır

2 yemek kaşığı kurutulmuş koruğun üzerine 2 su bardağı su verilerek bir taşım kaynatılır. Kıymanın içine tuz karabiber ve pul biber ilave edilerek yoğrulur. El unlanarak kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde sıkılır ve unlanmış tepsiye konur. Hazırlanan köfteler süzgeçte unu elenerek kızgın yağda iyice kızartılır. Diğer tarafta salça yağda kavrulur, üzerine kuyruk suyu ile beraber ortalama 5 su bardağı su ilave edilip kaynatılır. Kaynayan salçalı suya tuz, pul biber ve kızartılmış sıkmalar ilave edilir. Sıkmalar yumuşayıncaya ve kaynayıncaya kadar pişirilir.

Görüntülenme Sayısı : 4203    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2022 Salı