Erzincan Kesme Kadayıf - Erzincan
Erzincan Kesme Kadayıf Malzemeleri Nelerdir
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
İç harcı için:
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
- 250 g tereyağı (eritilmiş)
Erzincan Kesme Kadayıf Nasıl Yaplır
Şeker ile su kaynatılır, kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha kaynatılıp limon suyu eklenir ve 2 - 3 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır. Un geniş bir kaba alınıp ortası açılır, yumurta, tuz ve azar azar su eklenip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur küçük bezelere ayrılır, üzeri örtülüp 15 dakika dinlendirildikten sonra oklavayla ince yufkalar açılır. Açılan yufkalar unlanarak üst üste konulur ve bıçakla ince şeritler halinde (erişte gibi) kesilir. Bu kesilen parçalar kadayıf yerine geçer. Yağlanan tepsiye bir kat hamur serilir ve üzerine ceviz serpilir. Bu işlem hamur bitene kadar kat kat tekrarlanır. En üste eritilmiş tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür. Bir kaç saat dinlendirilip servis yapılır.
Erzincan Kesme Kadayıfı
Görsel Sahibi: Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
58
Eklenme Tarihi :
02 Eylül 2025 Salı
Güncellenme Tarihi :
06 Ekim 2025 Pazartesi