Söğürme - Niğde
Söğürme İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1,5 - 2 kg kuzu eti (but ve kemikli kaburga ksımı)
- 8 - 10 adet yeşil biber
- 8 - 10 adet arpacık soğanı
- tuz
- kekik
Söğürme Nasıl Yapılır?
Bir tahta üstünde keskin bir bıçakla kuzu budundan el ayası büyüklüğünde külbastılar çıkartılır. Bu külbastılara, yöremizde söğürme denir. Kuzunun kaburga kısmı da kemikli olarak kullanılır. Etler tek, tek tuzlanır. Büyükçe bir tepsi yağlanır. Önce yıkanmış yeşilbiberler dizilir. Üstüne tuzlanmış kemikli etler yerleştirilir. Küçük arpacık soğanları aralara serpiştirilip, kekik ekildikten sonra odun ateşi ile yakılan çarşı fırınlarında pişirilir. Etler tamamen suyunu bırakıp çektikten ve hafifçe kızardıktan sonra servis edilir.
Not: Mangal ateşinde de etler çok kurutulmadan her iki tarafı çevrilerek pişirilebilir.
Kaynak: Niğde Mutfağından Seçme Lezzetler Kitabı
Söğürme
Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6305
Eklenme Tarihi :
17 Mayıs 2019 Cuma
Güncellenme Tarihi :
17 Mayıs 2019 Cuma