Bedel Kavurması - Muğla
Malzemeler:
- 500 gr bedel
- 1-2 adet kuru soğan
- 1-2 adet domates
- 2-3 adet taze biber
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tercihe göre maydanoz
Yapılışı:
Bedel, taş ya da kaya üzerinden bıçakla kazınarak toplanır. Kaynar suda 5-6 dakika haşlanır, süzülür. Bedellerin içi çıkarılır, bir kapta toplanır. Yassı bedel midye gibi kapaklı olduğundan suda kendiliğinden açılır, içini bırakır. Doma bedelin içi ise iğneyle çıkartılır.
Sos için bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Soğan, biber, domates, toz kırmızı biber sırayla eklenerek kavrulur. Bedeller ilave edilir. 10 dakika kadar daha kavurduktan sonra yemek hazırdır.
Servisi sıcak yapılır. Mevsim salatası ile iyi gider.
Bedel ile salata ya da meze yapılacaksa, iç bedeller direk zeytinyağında kavrulduktan sonra üzerine limon sıkılır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3067
Eklenme Tarihi :
06 Haziran 2017 Salı
Güncellenme Tarihi :
12 Haziran 2017 Pazartesi