Su Böreği - Gümüşhane
Su Böreği Malzemeleri Nelerdir
- 5 adet yumurta
- 1 bardak su
- Tuz
- Peynir
- Maydanoz
- Un
Su Böreği Nasıl Yapılır
Uygun bir kaba yumurtalar kırılıp, bir bardak su ilave edilerek un ile karıştırılır hamur halinde yoğrulur. Yoğrulan hamur ufacık top haline getirilir. Top haline getirilen hamur biraz bekletildikten sonra yufka şeklinde açılır. Daha sonra açılan yufka kaynamış suya batırılır. Akabinde tepsiye dizilip, arasına peynir konulur. Bu şekilde 12 yufka dizdikten sonra fırına koyulur. Kızardıktan sonra servise hazır hale getirilir.
Kaynak: Gümüşhane Gezi Rehberi
Su Böreği
Görsel Sahibi: Ömer Fidan,Sevgül Akal
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1932
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
06 Ekim 2025 Pazartesi