Susamlı Köfte - Mersin
Susamlı Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg bulgur
- 250 g susam
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 bas soğan
- 1 kaşık salça
- 1 tatlıkaşığı kimyon
- yeteri kadar tuz
- 1 bağ maydanoz
Susamlı Köfte Nasıl Yapılır
1 kilo bulgur bir tepsi içerisine ılık sula ıslanıp üstü örtülür. 250 g susam kavrularak dövülür. Soğanlar ince şekilde doğranarak 2 çay bardağı yağ ile kavrulur. Üzerine salça ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Islanmış olan bulgurun üzerine dövülmüş olan susam ilave edilir. Tavada hazırlanan yağ, soğan ve salça beraberce yoğrulur. Biraz yoğrulduktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve kimyon ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir. Belirli bir yumuşaklığa geldikten sonra servis yapılır.
Mersin Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2710
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
12 Kasım 2024 Salı