Keledoş - Ağrı
Ağrı'nın en meşhur yemeklerinden biri olan Keledoş, döğülmüş buğdayla yapılır. Baharat ağırlıklı ister acılı ister acısız yenilen muhteşem yemek olan keledoş Ağrı halkının vazgeçilmez yemeklerindendir.
Keledoş Malzemeleri Nelerdir
- Kavurma eti
- Yarım su bardağı nohut
- 1 su bardağı den (Döğme)
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- İki avuç ak pancar
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı kurut
Keledoş Nasıl Yapılır
Nohut ve döğme bir tencerede haşlanmaya bırakılır. Pişmesine yakın yeşil mercimek konur, hepsi piştikten sonra içine akpancar ve kavurma eti konur. 10-15 dakika kaynatılır. Malzeme iyice pişer, ezilmiş kurut kaynayan tencereye dökülür muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan indirilir, üzerine tereyağı konulur bu yağ yemeğin sıcağı ile erir daha sonra servis yapılır.
Kaynak:Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ağrı Geleneksel Mutfak
Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Görsel Sahibi: Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
107809
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2022 Çarşamba