­ SÜTLÜ ARMUT | Kültür Portalı

Sütlü Armut - Zonguldak

Sütlü Armut

Sütlü Armut Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

 1 kg armut

1 litre manda sütü

1 litre su.

Sütlü Armut Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

 Armutları yıkayınız. Çekirdeklerini çıkararak kabuklarını soyunuz. Armutları 4'e bölünüz. Tencere içine konan armutları su içinde haşlayınız ve soğutunuz. Servis kaselerinin yarısına kadar komposto ve diğer yarısına süt ilave ederek servis ediniz.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 6956    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi