­ ENGİNARLI BAKLA ÇORBASI | Kültür Portalı

Enginarlı Bakla Çorbası - Zonguldak

Enginarlı Bakla Çorbası

Enginarlı Bakla Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 adet taze enginar
  • 200 gr taze bakla
  • 60 gr un
  • 100 gr süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 50 gr dereotu
  • 30 gr zeytinyağı
  • 30 gr tereyağı
  • tuz

Enginarlı Bakla Çorbası Nasıl Hazırlanır?

 Baklaları incecik kıyınız. 5 dk. Kaynar suda haşlayıp bir kaba alınız.

 Bir tencerede zeytinyağı kızdırıp ince kıyılmış enginarı ardından baklaları ilave ediniz.

Üzerine 1 lt suyu ilave edip baklaların pişmesini sağlayınız.

Çukur bir kapta yoğurt, un ve 1 yumurta karıştırınız.

Tam kaynamaya yakın yoğurtlu olan karışımı da ekleyip kısık ateşte karıştırarak 5-6 dk yavaş ateşte kaynatınız. Tuzu en son ekleyiniz.

Biraz dinlendikten sonra üzerine dereotu ve pul biber ilave ederek servis yapınız.

Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı

Görüntülenme Sayısı : 2922    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2019 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Eylül 2019 Cuma