Taze Fasulye Diblesi - Trabzon
Taze Fasulye Diblesi
Taze Fasulye Diblesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg taze fasulye
- 1 su bardağı pirinç
- 2 baş soğan
- 2 orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Taze Fasulye Diblesi Nasıl Yapılır?
Taze fasulye yıkanır ayıklanır ince ince doğranır. Soğan ve domatesin kabukları soyulur doğranır. Bir düz tencereye soğan, taze fasulye, domates ve ayıklanmış yıkanmış pirinç sırasıyla yerleştirilir. Üzerine tuz, karabiber ilave edilerek 1 bardak su ile orta ısıda pişirilir. Üzerine tavada eritilmiş tereyağı dökülerek servis edilir.
Kaynak: Trabzon Mutfağı Kitabı
Taze Fasulye Diblesi
Görsel Sahibi: Trabzon Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9124
Eklenme Tarihi :
15 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
20 Mayıs 2019 Pazartesi