­ TAZE FASULYE KAVURMASI | Kültür Portalı

Taze Fasulye Kavurması - Çankırı

Taze Fasulye Kavurması Malzemeleri Nelerdir

  • yarım kg taze barbunya fasulye
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • karabiber  
  • tuz

Taze Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır

Fasulyeler yıkanıp doğranır. Yemeğin pişirileceği tencerede veya tavada yağın içine yumurta kırılır ve karıştırılarak pişirilir. Üzerine fasulyeler ilave edilir ve kısık ateşte arada karıştırılarak pişirilir. Pişmesine yakın karabiber ilave edilir. Pişen fasulye kavurması yöreye mahsus ince yufka ekmek ile servis edilir. 

Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü

Görüntülenme Sayısı : 4717    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 24 Ağustos 2022 Çarşamba