Taze Fasulye Kavurması  - Çankırı
                
                
                    Taze Fasulye Kavurması Malzemeleri Nelerdir
	- yarım kg taze barbunya fasulye 
 
	- 2 çorba kaşığı sıvı yağ 
 
	- 1 yumurta 
 
	- karabiber  
 
	- tuz
 
Taze Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır
Fasulyeler yıkanıp doğranır. Yemeğin pişirileceği tencerede veya tavada yağın içine yumurta kırılır ve karıştırılarak pişirilir. Üzerine fasulyeler ilave edilir ve kısık ateşte arada karıştırılarak pişirilir. Pişmesine yakın karabiber ilave edilir. Pişen fasulye kavurması yöreye mahsus ince yufka ekmek ile servis edilir. 
Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
TAZE FASULYE
                                            Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (2013)
M.Kemal KARATATAR
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        5766   
                            Eklenme Tarihi :
                                18 Şubat 2014 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                24 Ağustos 2022 Çarşamba