Tepsi Fırın Kebabı - Antalya
Tepsi Fırın Kebabı (Sebzeli) Malzemeleri Nelerdir (8 Kişilik)
- 2 kg kemikli kuzu veya oğlak eti
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet patates
- 4 adet domates
- 8 – 10 adet yeşil biber
- 6 adet kuru soğan (orta boy)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 baş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tepsi Fırın Kebabı Nasıl Yapılır
- Eti ister küçük parçalar halinde doğranmış ister bütün olarak tepsiye koyunuz. Tereyağını, tuzu ekleyiniz.
- Tepsinin üzerini kapak yerine kullanılacak ikinci bir tepsi ile kapatınız ve odun alevi ile ısınan fırına sürünüz.
- Yaklaşık 30 – 40 dakika sonra tepsiyi fırından alınız. İçine ayıklanmış ve kuşbaşı doğranmış patatesler ile domatesleri, yeşil sivri biberleri, ayıklanmış soğan ve sarımsakları koyunuz. Kekiği ve karabiberi gezdiriniz. Tekrar kapak örterek fırına veriniz.
- Yaklaşık 60 – 70 dakika sonra, etler ve sebzeler piştiğinde, tepsiyi fırından alınız. Yanına çoban salata ile sıcak sıcak sofraya veriniz.
Notlar
- Antalya’nın Kaş ilçesi, Gömbe Yaylası’na özgü, asırlık bir lezzet olan Tepsi Fırın Kebabı (Tepsi Kebabı)’nı sebzesiz, sade olarak da yapabilirsiniz.
- Tepsi kebabını kent evi mutfaklarında kapaklı, yayvan borcam veya pişmiş toprak fırın kapları kullanarak elektrikli ve gazlı fırınlarda da yapabilirsiniz.
Kaynak: “Tepsi Fırın Kebabı (Sebzeli)”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 80.
Tepsi Fırın Kebabı
Görsel Sahibi: Uğurhan BETİN - Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV)
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5080
Eklenme Tarihi :
21 Mayıs 2021 Cuma
Güncellenme Tarihi :
01 Şubat 2022 Salı