Kızılcık Şerbeti - Bolu
Kızılcık Şerbeti Malzemeleri Nelerdir
- Yarım kg Boluya özgü kızılcık meyvesi
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 litre su
- İsteğe göre 3 adet karanfil tanesi, 1 adet çubuk tarçın
Kızılcık Şerbeti Nasıl Yapılır
Kızılcıklar yıkanır, 2 litre su kaynatılır, kaynayan suya kızılcıklar eklenir, bir süre daha kaynatılır. Daha sonra kızılcıklar süzülüp posası alınır, kalan kızılcık suyu kaynamaya devam ederken şeker ilave edilip koyu kıvama gelinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra cam kavanozlara doldurulup kapağı sıkıca kapatılır. Tüketileceği zaman su ile kıvamı açılır ve servis yapılır.
Kızılcık Şerbeti
Görsel Sahibi: Bolu il Kültür ve Turizm Müdürlüğü arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3783
Eklenme Tarihi :
09 Şubat 2024 Cuma
Güncellenme Tarihi :
28 Temmuz 2025 Pazartesi