Umaç Helvası - Kars
Umaç Helvası Malzemeleri Nelerdir
- 250 g un
- 250 g şeker
- 250 g yağ
- Su
Umaç Helvası Nasıl Yapılır
Önce bir kap içerisine unu koyup üzerine hafifçe su serperek el içinde umaç haline getirilir. (Tarhana görünümünde). Sonra ocak üzerine konmuş olan kızgın yağın içerisine dökülür. Rengi pembeleşinceye kadar karıştırılır. Sonra ateşten alınarak önceden hazırlanmış, az suyla ısıtılarak karıştırılmış şeker üzerine dökülerek yine karıştırılır. Normal kıvamına gelince servise sunulur.
Umaç Helvası. Fotoğraf: Kazevi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8701
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
15 Kasım 2023 Çarşamba