Umaç Helvası - Kars
                
                
                    Umaç Helvası Malzemeleri Nelerdir
	- 250 g un
 
	- 250 g şeker
 
	- 250 g yağ
 
	- Su
 
Umaç Helvası Nasıl Yapılır
Önce bir kap içerisine unu koyup üzerine hafifçe su serperek el içinde umaç haline getirilir. (Tarhana görünümünde). Sonra ocak üzerine konmuş olan kızgın yağın içerisine dökülür. Rengi pembeleşinceye kadar karıştırılır. Sonra ateşten alınarak önceden hazırlanmış, az suyla ısıtılarak karıştırılmış şeker üzerine dökülerek yine karıştırılır. Normal kıvamına gelince servise sunulur. 
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Umaç Helvası. Fotoğraf: Kazevi
                                            
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        9833   
                            Eklenme Tarihi :
                                20 Şubat 2013 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                15 Kasım 2023 Çarşamba