­ PEKMEZ TATLISI YAĞLAŞI | Kültür Portalı

Pekmez Tatlısı Yağlaşı - Ordu

Pekmez Tatlısı Yağlaşı

Pekmez Tatlısı Yağlaşı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

2 su bardağı pekmez (üzüm)

Aldığı kadar mısır unu

Kaymak

Pekmez tatlısı Yağlaşı Nasıl Hazırlanır?

2 su bardağı pekmezi sulandırıp,  içine aldığı kadar mısır unu ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirip üzerine kaymak konulup servis edilir.

Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 7468    Eklenme Tarihi : 26 Ağustos 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 13 Mayıs 2019 Pazartesi