Yazma Çöreği - Çankırı
Yazma Çöreği Malzemeleri Nelerdir
- yarım paket yaş maya
- 6 su bardağıı un
- aldığı kadar su
- 1 tatlı kasığı tuz
- istediğiniz kadar ceviz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yazma Çöreği Nasıl Yapılır
Una tuz, maya ilave edilerek su ile yumuşak hamur yoğrulur. 15 pazı yapılarak bol unla mayalanması beklenmeden hemen açılır. Açılan her pazı yağlanmış tepsiye yerleştirilir ve üzeri yağlanır. Üç-dört pazıda bir ceviz konulur. Bittikten sonra kare olarak kesilir ve üstü yağlanır. 20 dakika kadar mayalanması için bekletildikten sonra fırında 200 derecede pişirilir.
Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü
Yazma Çöreği
Görsel Sahibi: M. Kemal KARATATAR
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8918
Eklenme Tarihi :
27 Aralık 2012 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
24 Ağustos 2022 Çarşamba