­ ZEYTİNYAĞLI KARA LAHANA SARMASI | Kültür Portalı

Zeytinyağlı Kara Lahana Sarması - Ordu

Zeytinyağlı Karalahana Sarması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • bir çorba kaşığı salça
  • bir tatlı kaşığı pul biber
  • bir su bardağı pirinç
  • tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 yaprak maydanoz
  • karabiber
  • 2 bağ kara lahana

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Nasıl Yapılır?

Seçilip yıkanan lahanalar bir güzel haşlanır. Haşlandıktan sonra soğuk suya alınarak bekletilir. İçinin hazırlanışı için ısıtılmış tencereye sıvı yağ, soğan, sarımsak, salça konularak güzelce kavrulur. Kavrulan soğanın içine pirinçler ilave edilir. Bir bardak su katılarak pilav gibi dinlendirilir. Hazırlanan içi lahanalara sararak doldurulur. Hazırlanan dolmalar bir tencereye alınır. Üzerine çıkıncaya kadar sıcak su konur. Sıvı yağ ve tuzu eklenerek 20 -25 dakika pişirilir. Pişen sarmalar servise hazır hale getirilir.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 6548    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 29 Mayıs 2019 Çarşamba