Galdirik Diblesi - Giresun
Galdirik Diblesi Malzemeleri Nelerdir
- 1 demet galdirik
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- Tereyağı
- Tuz
- Pulbiber
Galdirik Diblesi Nasıl Yapılır
Galdirikler bol suda yıkandıktan sonra doğranır. Kaynayan suyun içine atılarak haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülerek bir tencereye alınır. Galdiriklerin üzerine pirinç ve kıyılmış soğan ilave edilir. Orta hararetli ateşte 8-10 dakika pişirilir ve tuzu eklenir. Ayrı bir kapta eritilen tereyağ üzerine dökülür. Kısık ateşte 2-3 dk. demlendirilerek üzerine pul biber serpilip, sıcak olarak servis yapılır.
Not:İsteğe göre içerisine değişik sebzelerde ilave edilebilir.
Afiyet Olsun..
KAYNAK: Giresun Valiliğii İlKültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı
Galdirik Diblesi
Görsel Sahibi: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Galdirik Diblesi
Görsel Sahibi: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4547
Eklenme Tarihi :
12 Mart 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
21 Şubat 2023 Salı