­ GALDİRİK DİBLESİ | Kültür Portalı

Galdirik Diblesi - Giresun

Galdirik Diblesi Malzemeleri Nelerdir

  • 1 demet galdirik
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Pulbiber

Galdirik Diblesi Nasıl Yapılır

Galdirikler bol suda yıkandıktan sonra doğranır. Kaynayan suyun içine atılarak haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülerek bir tencereye alınır. Galdiriklerin üzerine pirinç ve kıyılmış soğan ilave edilir. Orta hararetli ateşte 8-10 dakika pişirilir ve tuzu eklenir. Ayrı bir kapta eritilen tereyağ üzerine dökülür. Kısık ateşte 2-3 dk. demlendirilerek üzerine pul biber serpilip, sıcak olarak servis yapılır.

Not:İsteğe göre içerisine değişik sebzelerde ilave edilebilir.

Afiyet Olsun..

KAYNAK: Giresun Valiliğii İlKültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 4644    Eklenme Tarihi : 12 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 21 Şubat 2023 Salı