Ayva Dolması - Aksaray
Ayva Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 3 adet ayva
- 250-300 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağ + 6 çay kaşığı tereyağ
- 1 adet küp küp doğranmış soğan
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 6 çay kaşığı pekmez
- Karabiber, tuz
Ayva Dolması Nasıl Yapılır
Ayvaları soyulup yıkanır ve içleri oyulur. Bir tencerede tereyağ ile kıyma pişirilir. Kıymanın rengi kahverengileşip suyunu bırakınca soğan ilave edilir ve bir kaşıkla arada sırada karıştırarak pişirmeye devam edilir. Ocağın altını kapatmadan 3-4 dakika önce ceviz ve karabiber ilave edilir. Bir tavaya biraz su konur, İçine ayvalar dizilir. Ayvaların içine birer çay kaşığı tereyağ ve pekmez ilave edilir. Daha sonra ayvaların içi hazırlanan kıymalı harç ile doldurulu. Ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.. Arzuya göre üzerine dereotu serpiyerek servis yapılabilir.
Aksaray Geleneksel Mutfak
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
17053
Eklenme Tarihi :
27 Aralık 2012 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2022 Çarşamba