Domates (Freg) Yemeği - Isparta
Domates Yemeği Malzemeleri Nelerdir
6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20 dakika
- 1 kg koruk domates
- 250 g kıyma
- 1 su bardağı bulgur
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Su
Domates Yemeği Nasıl Yapılır
Koruk domatesler yıkanır. Ortadan ikiye bölünüp sıkılarak içindeki çekirdek kısımları çıkarılır. Tekrar yıkanarak, küp şeklinde doğranıp hazır hale getirilir. Tencere içerisine konan kıyma, yağla kavrulur. Kıymaya salça eklenerek bir veya iki dakika kavrulur ve üzerine doğranmış domates eklenip, yeterli miktarda su dökülerek kaynatılır. İçine tuz katılarak bulguru salınır. Pişen yemek hafif sulu şekilde ateşten indirilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Domates (Freg) Yemeği
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3021
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
15 Ağustos 2023 Salı