Kuymak - Sakarya
                
                
                    Kuymak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
	- 4 çorba kaşığı katı yağ
 
	- 4 su bardağı su
 
	- 2 su bardağı mısır unu
 
	- 250 gr  beyaz köy peyniri
 
	- tuz
 
Kuymak Nasıl Hazırlanır?
Kızdırılmış iki kaşık yağa azar azar su ekleyip kaynatın. Tuzunu da ayarlayıp, kaynamakta olan suya karıştırarak, yavaş yavaş mısır ununu yedirin. Ateşi kısın. Lapa kıvamına gelince 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederken ince ince dilimlenmiş peyniri de ekleyerek eriyinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Kalan yağı kızdırarak üzerine gezdirin.
Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Kuymak 
                                            Görsel Sahibi: Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        9555   
                            Eklenme Tarihi :
                                11 Mart 2013 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                06 Eylül 2019 Cuma