­ KAÇAMAK | Kültür Portalı

Kaçamak - Isparta

Kaçamak Malzemeleri Nelerdir                                                        

10-12 Kişilik – Hazırlama ve Pişirme Süresi: 20 dakika

  • 1 kg ev unu
  • 1 su bardağı kızartılmış kaymak yağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 fiske tuz
  • 1,5 su bardağı pekmez

Kaçamak Nasıl Yapılır

Tencere içerisine su, 4 çorba kaşığı yağ ve aldığı kadar un (kek hamuru kıvamına gelinceye kadar) konularak kısık ateş üzerinde pişi hamuru kıvamına gelene kadar pişirilir. Kızartılmış kaymak yağına batırılan kaşık yardımıyla hamurdan lokma halinde parçalar alınarak tepsiye dizilir. Dizilen lokmaların üzerine, kalan kızartılmış kaymak yağı dökülür. Daha sonra 1,5 su bardağı pekmez lokmaların üzerine gezdirilerek dökülür, dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3698    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Ağustos 2023 Perşembe