Kaçamak - Isparta
                
                
                    Kaçamak Malzemeleri Nelerdir                                                        
10-12 Kişilik – Hazırlama ve Pişirme Süresi: 20 dakika
	- 1 kg ev unu
 
	- 1 su bardağı kızartılmış kaymak yağı
 
	- 2 su bardağı su
 
	- 1 fiske tuz
 
	- 1,5 su bardağı pekmez
 
Kaçamak Nasıl Yapılır
Tencere içerisine su, 4 çorba kaşığı yağ ve aldığı kadar un (kek hamuru kıvamına gelinceye kadar) konularak kısık ateş üzerinde pişi hamuru kıvamına gelene kadar pişirilir. Kızartılmış kaymak yağına batırılan kaşık yardımıyla hamurdan lokma halinde parçalar alınarak tepsiye dizilir. Dizilen lokmaların üzerine, kalan kızartılmış kaymak yağı dökülür. Daha sonra 1,5 su bardağı pekmez lokmaların üzerine gezdirilerek dökülür, dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Kaçamak
                                            Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        4508   
                            Eklenme Tarihi :
                                26 Mart 2018 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                10 Ağustos 2023 Perşembe