Burmalı Tatlı - Trabzon
Burmalı Tatlı
Burmalı Tatlı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 fincan süt
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1.5 sıvıyağ
- 1 fincan yoğurt
- 1 paket nişasta
- 300 gr yemek kaşığı tereyağı
- 1 bardak su
- 3-4 bardak fındık içi (şekerli)
- Şurubu için:
- 1 kg şeker, 4 su bardağı su
- yarım limon
Burmalı Tatlı Nasıl yapılır ?
Bir kap içerisinde yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, su iyice karıştırılır. Un ilave edilerek hamur hazırlanır. Elde edilen hamurun iki ceviz büyüklüğünde parçalar ayrılır. Nemli bez altında 10-15 dakika dinlendirilir. Düz bir yerde her parça oklava ile aralarına nişasta serpilerek açılır. Açılan yufkaların içerisine fındık içi ve eritilmiş tereyağı konulur. Yufkanın bir ucu yufkanın yarısı kadar katlanır. Yufka çift kat olan taraftan oklava ile burulur. Burulan yufka iki tarafta oklavada sıkıştırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Diğer yufkalar bitene kadar aynı şeklide hazırlanır tepsiye yerleştirilir. Yufkalar tepside istenilen büyüklükte kesilir. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülür. Orta ısıdaki fırında pembeleşinceye kadar pişirilir ve soğutulur. Daha sonra bir tencerede şeker su ve limon suyu kaynatılır. Şurup sıcak olarak soğuk burmaları üzerine dökülür. Afiyet olsun…
Burmalı Tatlı
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4530
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
21 Mayıs 2019 Salı