­ SAZAN YAHNİSİ | Kültür Portalı

Sazan Yahnisi - Isparta

Sazan Yahnisi Malzemeleri Nelerdir                                                                                  

6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 25 dakika

  • 3 - 3,5 kg ağırlığında sazan balığı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Nane
  • Limon       
  • Tuz                                                                     

Sazan Yahnisi Nasıl Yapılır

Sazan balığı temizlenir, iyice yıkandıktan sonra kurulanır, parçalara ayrılır. 2-3 dakika sıcak suda bekletilir. Diğer tarafta soğan doğranıp zeytinyağında kavrulur. Salça konularak kavrulmaya devam edilir. Parçalanmış balıklar sudan alınıp kavrulmuş soğan ve salçanın üzerine eklenir. Üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz ve 1 kaşık sirke ilave edilir. 10-15 dakika ocakta pişirildikten sonra üzerine isteğe göre kuru nane ve limon suyu konularak servis yapılır.

 

Kaynak: Isparta İl Kültür veTurizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 6011    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Haziran 2023 Çarşamba