­ SUCUK | Kültür Portalı

Sucuk - Kayseri

 Sucuk literatürlerde baharatlanmış kıymanın kurutulmuş bağırsağa doldurulmuş şekli diye geçer. Fakat sucuğun doğumu için farklı hikâyeler söylenmektedir. Eskiden tarlada çalışan işçiler için et yemek çok zor bir işti. Sıcaklardan dolayı et fazla durmaz ve kısa bir süre içinde kokar yenmez hale gelirdi. Bozulmayı önlemek için kıymayı bolca baharata bular o şekilde ömrünü uzatmaya çalışırlardı. Yalnız kıymanın hava almaması gerekiyordu bunu için birçok denemeden sonra bağırsak bulundu. Temizlenen ve kurutulan bağırsaklara kıymayı koymak o yiyeceğin uzun süre bozulmamasına yarıyordu bazen günlerce elektriksiz geçirilen yayla ortamında her daim et yeme arzusu bu şekilde giderilmiş olurdu. Hikâye bu şekilde fakat sucuk kelimesinin nerden geldiği hakkında çok fazla bilgi yoktur. İnsanlar Yunancadan Latinceden eski Arapçadan geldi deseler de mutabık olunabilmiş bir kavram yoktur. 

Görüntülenme Sayısı : 3964    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Ocak 2018 Perşembe