­ KÜP ETİ | Kültür Portalı

Küp Eti - Kütahya

Küp Eti Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g iri kuşbaşı et
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1,5 çay bardağı su
  • Karabiber

Küp Eti Nasıl Yapılır

Küpün içine önce bütün soğan yerleştirilir. Daha sonra sırası ile et domates, biber, sarımsak, tz ve karabiber koyulup, suyu ilave edilir. Etin hiç yağı yoksa yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilebilir. Küpün ağzı sıkıca kapandıktan sonra çok kısık ateşte 3 saat kadar pişirilir. 

Görüntülenme Sayısı : 6686    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 01 Nisan 2024 Pazartesi