Küp Eti - Kütahya
Küp Eti Malzemeleri Nelerdir
- 500 g iri kuşbaşı et
- 1 orta boy soğan
- 2 orta boy domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 1,5 çay bardağı su
- Karabiber
Küp Eti Nasıl Yapılır
Küpün içine önce bütün soğan yerleştirilir. Daha sonra sırası ile et domates, biber, sarımsak, tz ve karabiber koyulup, suyu ilave edilir. Etin hiç yağı yoksa yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilebilir. Küpün ağzı sıkıca kapandıktan sonra çok kısık ateşte 3 saat kadar pişirilir.
Küp Eti
Görsel Sahibi: Kütahya İi Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6823
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
01 Nisan 2024 Pazartesi