Pırasa Çorbası - Zonguldak
Pırasa Çorbası
Pırasa Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
1000 gram ılık su
750 gram pırasa
150 gram haşlanmış barbunya
150 gram mısır unu
50 gram havuç
50 gram kuru soğan
30 gram tereyağı
20 gram toz şeker
5 gram tuz
5 gram kırmızı pul biber
Pırsa Çorbası Nasıl Hazırlanır?
Önceden ısıtılmış bir tavada soğanları tereyağı ile kavurunuz. Üzerine ince doğranmış pırasaları, havucu ve barbunyayı ilave ederek karıştırınız.10 dakika kadar piştikten sonra ılık suyunu ve tuzunu ilave ederek pişiriniz. Sebzeler pişmeye başlayınca üzerine mısır ununu ve toz şekeri ekleyiniz. Mısır unu karıştırıldıktan ve çorba kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak demlenmeye bırakınız. Ayrı bir tavada pul biberi tereyağında kavurunuz. Çorbayı tabaklara koyduktan sonra tereyağlı biberi üzerine gezdirerek servis ediniz.
Kaynakça: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Pırasa Çorbası
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müd. Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5509
Eklenme Tarihi :
22 Ağustos 2014 Cuma
Güncellenme Tarihi :
06 Mayıs 2019 Pazartesi