­ PIRASA ÇORBASI | Kültür Portalı

Pırasa Çorbası - Zonguldak

Pırasa Çorbası

Pırasa Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

1000 gram ılık su

750 gram pırasa

150 gram haşlanmış barbunya

150 gram mısır unu

50 gram havuç

50 gram kuru soğan

30 gram tereyağı

20 gram toz şeker

5 gram tuz

5 gram kırmızı pul biber

Pırsa Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Önceden ısıtılmış bir tavada soğanları tereyağı ile kavurunuz. Üzerine ince doğranmış pırasaları, havucu ve barbunyayı ilave ederek karıştırınız.10 dakika kadar piştikten sonra ılık suyunu ve tuzunu ilave ederek pişiriniz. Sebzeler pişmeye başlayınca üzerine mısır ununu ve toz şekeri ekleyiniz. Mısır unu karıştırıldıktan ve çorba kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak demlenmeye bırakınız. Ayrı bir tavada pul biberi tereyağında kavurunuz. Çorbayı tabaklara koyduktan sonra tereyağlı biberi üzerine gezdirerek servis ediniz.

Kaynakça: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 5509    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi