­ EBEGÜMECİ SARMASI | Kültür Portalı

Ebegümeci Sarması - Manisa

Ebegümeci Sarması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 demet ebegümeci
  • 500 g yoğurt
  • 250 g pirinç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yeşil biber
  • 1 domates
  • 1 baş soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ demet maydanoz
  • ½ demet dereotu

Ebegümeci Sarması Nasıl Yapılır

Küçük küp küp doğranmış soğan zeytinyağda sararıncaya kadar kavrulur. Üzerine ince doğranmış biber, sonra salça ve domates konur. Pirinç, tuz ve tüm baharat eklenip iyice karıştırılır, 2 dakika ocakta tutulur. Ocaktan alınıp kapağı kapalı olarak beş dakika dinlendirilir. Kaynar suya bastırılmış büyükçe ebegümeci yapraklarına iç konulup sarılarak tencereye döşenir. Üzerine 1.5 çay bardağı su konur ve kabuğu soyulmuş 1 limon ince ince dilimlenerek yerleştirilir. 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek sıcak servis yapılır.

Kaynak: Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.

Görüntülenme Sayısı : 4170    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 01 Ekim 2024 Salı