­ ŞEVKET-İ BOSTAN | Kültür Portalı

Şevket-i Bostan - Manisa

Şevket-i Bostan Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg şevket-i bostan
  • 1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 kaşık limon suyu
  • 1 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık un
  • 1 iri soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Şevket-i Bostan Nasıl Yapılır

Şevketi bostanlar ayıklanarak yıkanır, ince uzun doğranır. Yağda kavrulan soğan ve ete ilave edilerek, sararıncaya kadar ara sıra karıştırılır. İki bardak sıcak su ve tuz ilavesiyle kapağı kapatılır, ateş kısılır. Ocaktan alınmadan önce yoğurt, un ve limon suyu ilavesi ile hazırlanan terbiye üzerine gezdirilip birkaç dakika daha kaynatılır.

Kaynak: Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.

Görüntülenme Sayısı : 1469    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 02 Ekim 2024 Çarşamba