Patates Kebabı - Hakkari
Patates Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg patates
- 50 g kıyma
- 1 büyük baş soğan
- 1 kase un
- 1 demet maydanoz
- 4 yumurta
- 1 kase sıvı yağ
- Pul biber, karabiber
- Tuz
Patates Kebabı Nasıl Yapılır
Patatesler ve soğan rendelenir, ince doğranmış maydanoz, kıyma ve isteğe göre baharatlar eklenerek iyice karıştırılır. Yoğrularak kıvama gelen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde yassı bir şekil verilir. Una batırılan kebaplar kızgın yağda kızartılır.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Patates Kebabı
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3991
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
19 Nisan 2023 Çarşamba