­ ETLİ EKMEK | Kültür Portalı

Etli Ekmek - Mardin

Etli Ekmek Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kıyma
  • Kişi sayısına göre ekmek hamuru
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam kırmızı pul biber
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam tuz

Etli Ekmek Nasıl Yapılır

Hamur açılır ve içine yağda kavrulmuş kıyma ve diğer malzemeler konulur. İkiye katlanıp etrafı kapatılır. (Katlandığında yarım lahmacun şeklini alır.) Katlanan etli ekmekler yağlı tepsiye dizilir ve sıcak fırına konur. Pişince servis edilir.

Kaynak: Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 41422    Eklenme Tarihi : 07 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Ekim 2024 Pazartesi