Nohutlu Kelle - Mardin
Nohutlu Kelle Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet ütülenmiş kuzu kelle
- 500 g nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nohutlu Kelle Nasıl Yapılır
Kelle, Mardin’de nohutlu yapılır. Kelle çok zor temizlenir. Güzel ütülenmiş kelleler, soğuk suda bekletilir ve iyice temizlenir. Yıkanan kelleler ikiye ayrılır, ayrılan parçalar kemikleri ezilmeden iyice temizlenir. Çünkü kemikler parçalanırsa kemikleri ayıklamak zordur. Sonra ateşe alınır kaynatılır. Kelle derisi iyice pişince ateşten indirilir. Bu arada önceden ıslatılan nohutlar da ayrı bir tencere de pişirilir. Daha sonra da kemiklerinden ayıklanan kelle üzerine nohut ve tuz eklenerek 20 dakika kaynatılır. İsteğe göre servis tabağına limon veya sirke katılır. Afiyet olsun.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1702
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2024 Perşembe