Etli Döğme Pilavı - Mersin
Etli Döğme Pilavı Malzemeleri Nelerdir
- 200 g nohut
- 1 kg döğmelik buğday
- 200 g kuşbası et
- Tuz
- Bir miktar katı yağ
- Yeteri kadar su
Etli Döğme Pilavı Nasıl Yapılır
Seçilen nohut bir tencere içine konur. Tencerenin yarısına kadar su doldurularak yüksek ateşte kaynatılır. Nohut tam olarak piştikten sonra üzerine tuz ile birlikte döğmelik buğday ilave edilir. İlave edilen malzemeler kaynayana kadar kuşbaşı haşlanır. Haşlanan et ayrı bir tabağa alınır. Diğer tarafta pişen döğmenin altı söndürülür. Bir tava içerisinde yağ eritilerek pilava ilave edilir. Servis tabağına konur. Servis tabağına konan pilavın üzerine kuşbazı haşlanmış et dökülerek servis yapılır.
Etli Döğme Pilavı (Fotoğraf: Tarsus Belediyesi)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3296
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
18 Kasım 2024 Pazartesi