Kerebiç - Mersin
Kerebiç İçin Gerekli Malzemeler: (10 kişilik)
Dış Harcı:
- Un (alabildiği kadar)
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 Yumurta
- 200 gr Yağ
İç Harcı:
- Ceviz veya Antep Fıstığı isteğe göre
- Şeker (isteğe göre)
Kreması:
- Çöven Otu
- Su
- Şeker (isteğe göre)
Kerebiç Yapılışı:
Özelikle Ramazan ayında çok tüketilen bir tatlıdır. Kerebiç, içli köfte şekline getirilerek yapılan kısmın dışı irmik, yağ, karbonat ve şekerle yapılır, içine Antepfıstığı veya ceviz konulur. Hassas durum kurabiyelerin kesinlikle kızarmış olmaması gerekiyor. Kreması ise çöven otu köklerinin bir gece suda bekletilmesinin ardından 5 saat süreyle kaynatılması sonucunda oluşan yeşil suyun köpürene dek çırpılması ile köpük oluşturulur. Ancak köpük oluştuktan sonra bol şeker ilave edilerek kıvamı arttırılır. Bu köpük içine konulan kurabiyeler üzerine tarçın dökülür.
Mersin Geleneksel Mutfak
Kerebiç
Görsel Sahibi: Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kerebiç
Görsel Sahibi: Gülcan ACAR
Kerebiç
Görsel Sahibi: Gülcan ACAR
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
96704
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
20 Nisan 2020 Pazartesi