Kabak Tatlısı - Mersin
Kabak Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
- 3 kg bal kabağı
- 1 kâse sönmemiş kireç
- 4 litre su
Şerbeti için:
- 8 su bardağı şeker
- 7 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
Derin bir kaba sönmemiş kireç dökülüp üzerine 4 litre su eklenip bekletilir. Daha sonra kirecin üzerine çıkan duru su bir kaba alınır. Kabak soyularak karpuz dilimleri gibi doğranor. Kesilen kabaklar suyun üzerine çıkmayacak şekilde 1 gece bekletilir. Ertesi gün kabaklar kireçli sudan çıkarıp iyice yıkanır ve bir iki saat çeşme suyunda bekletilir. Kürdanla dilimler bir iki yerinden delelim.
Şurup için şeker ve su kaynatılıp ılıtılır (kabakların çıtır çıtır olması için şerbetin ılık olması gerekir). Şerbet ılıyınca kabaklar içine konulur. Fakat şerbetin kabakların üstünü örtmesine dikkat edilie. Ilık şerbetin içindeki kabaklar ateşe konulup kaynatalır, kaynamaya başlayınca da ocağı kısılır, kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirilir. Ocaktan indirmeden önce limonu atılıp bir taşım daha kaynattıktan sonra kabaklar şerbetten çıkarılır.
Kabak Tatlısı
Görsel Sahibi: Gülcan ACAR
Kabak Tatlısı
Görsel Sahibi: Gülcan ACAR
Kabak Tatlısı
Görsel Sahibi: Gülcan ACAR
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6784
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
28 Kasım 2024 Perşembe