Un Helvası - Mersin
Malzemeleri:
1 kilo un, üç bardak su, 100 gr çay şekeri, 200 gr susam.
Yapılısı:
1 kilo unu bir tencerede kızarıncaya kadar kavurup, unu bir tencereye boşaltıp soğumaya bırakılır. Bilahare pekmez suyu karıştırıp kavrulmuş olan unun üzerine dökerek yoğrulur bir süre sonra susam da üzerine dökülüp yoğrulma isine devam edilir. Susam ve un birbirine iyice karısınca çiğköfte gibi sıkılır. Servis yapılır.
Un Helvası (Fotoğraf: Tarsus Belediyesi Arşivi)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3089
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
21 Haziran 2017 Çarşamba