Denizci Pilavı - Muğla
                
                
                    Denizci Pilavı Malzemeleri Nelerdir
	- 500 g pilavlık pirinç
 
	- 1-2 kol haşlanmış ahtapot
 
	- 4-5 adet kabukları çıkarılmış karides
 
	- Çeyrek ya da yarım fileto büyük balık
 
	- 1 çay bardağı kuş üzümü
 
	- 4 adet kuru soğan
 
	- 2 dal taze sarımsak
 
	- 1-2 dal taze soğan
 
	- 1 çay kaşığı tuz
 
	- 1 çay kaşığı karabiber
 
	- 1 çay bardağı zeytinyağı
 
	- Sıcak su
 
Denizci Pilavı Nasıl Yapılır
Pirinç ve kuş üzümü 20-30 dakika ılık suya ıslanır. Pilav tenceresi ocağa alınır, zeytinyağı konularak ısıtılır. İnce ince doğranan kuru soğanlar, ısınan yağa atılıp kavrulur. Balık, haşlanmış ahtapot ve karidesler küçük parçalar halinde doğranır, tencereye eklenir. Pişene kadar kavurma işlemine devam edilir. Sonra suyu süzülen kuş üzümü ve pirinç de katılarak 5-6 dakika daha kavrulup, tıpkı pilav yapımında olduğu gibi sıcak su ve tuz eklenir. Su kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır, pilav suyunu çekene kadar pişirilir. Pişmeye yakın üzerine karabiber serpilir, taze soğan yaprağı konur. Bu pilav tercihe göre bir fincan beyaz şarap eklenerek de yapılabilmektedir. Servisi, 10-15 dakika demlendirildikten sonra yapılır.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Denizci Pilavı
                                            Görsel Sahibi: Aydın DURDU
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        2646   
                            Eklenme Tarihi :
                                06 Haziran 2017 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                14 Ocak 2025 Salı