­ TAZE FASULYE KIZARTMASI | Kültür Portalı

Taze Fasulye Kızartması - Giresun

Taze Fasulye Kızartması Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg  taze fasulye
  • 2-3 adet yumurta
  • Fındık yağı
  • Tuz

Taze Fasulye Kızartması Nasıl Yapılır

Fasulyeler yıkanır, ayıklanır, haşlanır. Haşlanan fasulyeler yağlanmış tavaya dizilir. Bir kapta yumurtalar kırılarak çırpılır. Tavaya koyulan fasulyelerin üzerine yayılarak dökülür. Tuz ve yağ ilavesi ile alt üst edilerek fasulyelerin her iki yönünün kızarması sağlanır, sıcak olarak servis yapılır.

KAYNAK: Giresun Valiliği, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı. 

Görüntülenme Sayısı : 3404    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2023 Salı