­ DÜĞÜ ÇORBASI | Kültür Portalı

Düğü Çorbası - Nevşehir

Düğü Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 litre su
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su

Düğü Çorbası Nasıl Yapılır

Su tencereye alınır ve ince bulgur ilave edilip haşlanır. Bir tavaya tereyağı alınır ve ince ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine bir yemek kaşığı salça, pulbiber, karabiber, tuz ve su ilave edilip, karıştırılır. Sos kaynamakta olan bulgurun içine dökülüp karıştırılır ve biraz kaynayınca ocağın altını kapatılır. Sıcak olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 14156    Eklenme Tarihi : 09 Temmuz 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2025 Çarşamba