Düğü Çorbası - Nevşehir
Düğü Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 litre su
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı su
Düğü Çorbası Nasıl Yapılır
Su tencereye alınır ve ince bulgur ilave edilip haşlanır. Bir tavaya tereyağı alınır ve ince ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine bir yemek kaşığı salça, pulbiber, karabiber, tuz ve su ilave edilip, karıştırılır. Sos kaynamakta olan bulgurun içine dökülüp karıştırılır ve biraz kaynayınca ocağın altını kapatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Düğü Çorbası
Görsel Sahibi: Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
14156
Eklenme Tarihi :
09 Temmuz 2014 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Mayıs 2025 Çarşamba