­ DÜĞÜ ÇORBASI | Kültür Portalı

Düğü Çorbası - Nevşehir

1 su bardağı ince bulgur, 1 litre su, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı pulbiber, karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, Yarım çay bardağı su, Suyu tencereye alın ve su ilave edip haşlayın. Bir tavaya tereyağını alın ve ince ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine bir yemek kaşığı salçayı, pulbiberi, karabiberi, tuzu ve suyu ilave edip, karıştırın. Sosu kaynamakta olan bulgurun içine döküp, karıştırın ve biraz kaynayınca ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 12819    Eklenme Tarihi : 09 Temmuz 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 28 Haziran 2017 Çarşamba